Waalkade Tiel - GRATIS entree

Informatie

Bereikbaarheid Bereikbaarheid
Terug

Bereikbaarheid

Appelpop trekt elk jaar veel bezoekers naar Tiel. Houd rekening met grote (verkeers)drukte in en rondom de stad in het Appelpop-weekend (13 & 14 september 2019).
Kijk ook op de website van de Gemeente Tiel voor meer informatie.

Openbaar Vervoer
We raden bezoekers aan gebruik te maken van het openbaar vervoer. Station Tiel is vanuit Utrecht te bereiken met de NS of vanuit Arnhem met Arriva. Zij zetten extra en langere treinen in. Gebruik de Reisplanner App voor actuele informatie over de treindienst en plan je reis goed via www.ns.nl of www.arriva.nl. Vanaf Station Tiel is het circa 15 minuten lopen naar het festivalterrein. Bovendien krijg je met NS retour 20% korting op je kaartje vanaf elk station in Nederland!

Trein richting Den Bosch (met overstap in Geldermalsen) en Utrecht Centraal

Op vrijdag gaan de laatste treinen om 00.16 uur (intercity), 00.34 uur (sprinter) en 01.04 uur (sprinter). Op zaterdag om 00.09 uur (intercity), 00.34 uur (sprinter) en 01.04 uur (sprinter).

Trein richting Arnhem

Op beide dagen (vrijdag en zaterdag) vertrekken de laatste treinen richting Arnhem Centraal om 00.47 uur en 01.24 uur.

Veerdienst
Vanuit Wamel kun je met het voetveer direct naar het Appelpop terrein (kosten retour: 6 euro). Fiets en auto kun je aan deze kant van de Waal gratis parkeren. (Brom)fietsen mogen tijdens het festival niet mee met deze veerdienst. De pont vaart vrijdag van 17.00 uur tot 02.00 uur en zaterdag van 13.00 uur tot 02.00 uur. Beide dagen kun je tot 23.00 uur richting het festivalterrein.

Fiets
Rondom het terrein van Appelpop zijn meerdere (tijdelijk) fietsenstallingen. Op vrijdag en zaterdag kun je je (brom)fiets hier gratis stallen. Er is een bewaakte fietsenstalling bij de Oude Haven. Vrijdag- en zaterdagnacht is de stalling tot 01.30 uur geopend. Onbewaakt stallen kan bij één van de tijdelijke fietsenrekken:

Zoutkeetstraat (langs de rijbaan en op het parkeerterrein/de grasstrook achter Uijen Glas)
Nieuwe Tielseweg (op de ventweg tegenover Gerechtsgebouw en bij grasstrook langs het Hertenkamp)
Ophemertsedijk
Grasstrook Huf van Burenstraat (tegenover Zinder)
Voetveer (aan de kant van Wamel)

Auto
Kom je met de auto naar Appelpop? Volg dan de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders in en rondom de stad. Zij begeleiden je naar de beschikbare parkeerplekken op loopafstand van het festivalterrein. Ook aan de overkant van de Waal in Wamel zijn voldoende parkeerplekken. Vervolgens kun je met het voetveer direct naar het Appelpopterrein. Parkeergarage Westluidense Poort is vanaf vrijdag 13 september 15.00 uur tot zondag 15 september 02.00 uur buiten gebruik.

In een groot deel van de binnenstad en daaromheen zijn vergunninghoudersplaatsen. Parkeer hier niet. Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleider, zo weet je zeker dat je goed staat en voorkom je een bon of het wegslepen van je voertuig.

Minder validen

Er zijn extra (gratis) gehandicaptenparkeerplaatsen op parkeerterrein Oude Haven en in de parkeergarage Westluidense Poort.

Kiss & Ride

Aan de Binnenhoek ter hoogte van de Binnenweg is dit jaar een officiële Kiss & Ride plek ingericht. Ook in Wamel, dichtbij het voetveer, is een Kiss & Ride locatie. Voor het afzetten of ophalen van festivalbezoekers kunt u hier terecht.

Taxi

Er zijn drie taxistandplaatsen:

Grotebrugse Grintweg (bij de kruising Binnenhoek, naast PWA school)
Sterrebos (bij de kruising Sterrebos – Nieuwe Tielseweg)
Parkeerterrein in de buurt van het voetveer (aan de kant van Wamel)