Waalkade Tiel - GRATIS entree

Nieuws

Vernieuwing en meer beleving op Appelpop Vernieuwing en meer beleving op Appelpop
Terug

wo 19 juni 2019

Vernieuwing en meer beleving op Appelpop

Totaalprogramma met bands, live acts, feestjes en food

Het programma voor de 28e editie is rond. In totaal spelen er op 13 en 14 september dertig acts op drie nieuwe, overdekte podia. Naast deze nieuwe tenten is er meer en breder aanbod wat betreft drank en food en is er op muzikaal gebied gekeken naar verbreding en meer beleving. Zo kun je straks terecht in de SilentDisco en de PiekenDisco en wordt de RaboStage veranderd in een podium met een diverser aanbod van live acts met o.a. de Tante Joke Karaoke Band (zing mee met live band), het Singlefeestje (kies je eigen plaatje) en Superstijl (bepaal wat er wordt gedraaid) én De Grote VrijMiBo Show, waarmee we dit jaar op vrijdag een uurtje eerder van start gaan.

Met meer sfeer en beleving geven we een eigen draai aan de huidige trends in het festivallandschap. Zo wordt de Go-Tan Stage in een nieuwe tent geplaatst om meer intimiteit te creëren en daarmee diverser te kunnen programmeren. De RaboStage, die wordt overdekt met een shelter, staat in het teken van een breder aanbod van acts waardoor werkelijk elk muziekgenre in verschillende vormen langskomt. Op die plek beginnen we vrijdag met De Grote VrijMiBo Show als ultieme vrijdagmiddagborrel, inclusief bitterballen, live act The Passengers en BitterbalFM. Bij Singlefeestje kan iedereen zijn favoriete plaatje uit grote bakken trekken en aan de dj’s geven. Bij Superstijl ben jij als ons publiek elk kwartier de baas over het volgende muzikale thema. Bij de Tante Joke Karaoke Band kun je op het podium zelf meezingen met de live band. Losgaan op jouw favoriete nummers kan ook met de feestjes van All of the 80’s en Club Bizarre. De RaboStage biedt op beide dagen ook plaats aan live acts. Verspreid over het weekend zijn dit Merol, bekend van de hit ‘Lekker met de meiden’, de Ierse rockband Inhaler, Nederlandse rockbands Indian Askin, Mozes and the Firstborn, Tape Toy en Deposit en het tropische beats brengende Kuenta. Daarnaast ook nieuw op het terrein dit jaar: de SilentDisco inclusief Popquiz en de PiekenDisco waar elk uur een ander thema voorbij komt. Met deze nieuwe namen is het programma voor Appelpop 2019 compleet!

Niet alleen is er met een frisse blik naar het muzikale programma gekeken. Ook de foodcatering krijgt een grote facelift. Zo komt er dit jaar naast de standaard festivalcatering ook een divers aanbod aan foodtrucks. Mede op basis daarvan hebben wij opnieuw gekeken naar de plaatsing van en routing naar het eten. De foodcatering is dit jaar niet slechts op één locatie te vinden, maar zal nu in drie grote foodpleinen over het terrein worden verdeeld. Hierdoor ontstaat er bij deze foodlocaties ruimte voor meer zitgelegenheden, deels overdekt door middel van shelters. Ook de groeiende trend op het gebied van speciaalbier werd in ogenschouw genomen en zal dit jaar een grotere en een prominentere plek krijgen op het terrein. De openingstijden van het festivalterrein zijn ook aangepast. Op vrijdag gaat het festivalterrein een uur eerder open dan vorig jaar, namelijk om 17.00 uur, om af te trappen met een vrijdagmiddagborrel. En op zaterdag opent het terrein een uur later dan normaal, namelijk om 13.00 uur.

Met een groot en divers aanbod aan live acts op de drie overdekte podia is en blijft Appelpop een grote festivalfavoriet. Met de bovengenoemde namen is de line-up geheel bekend en binnenkort volgt dan ook de volledige timetable. De volgende acts zijn op Appelpop 2019 te zien: Within Temptation, Racoon, De Staat, Kraantje Pappie, Ilse DeLange, Nielson, Douwe Bob, Rondé, Rowwen Hezé, Davina Michelle, Danny Vera, Maan, Suzan & Freek, Thomas Azier, Indian Askin, Son Mieux, Navarone, Muyayo Rif, Eut, Mozes and the Firstborn, Merol, Kuenta, Inhaler, Tape Toy, Deposit, Tante Joke Karaoke Band, Singlefeestje, Superstijl, All of the 80’s en Club Bizarre.

De volledige timetable kan je binnenkort van ons verwachten.